arrow_drop_up arrow_drop_down
Alexander gelukkig leven

Over Alexander Heine

"Al jouw ondernemersdromen kunnen uitkomen, als je maar de moed hebt om ze na te jagen."

Alexanders verhaal

Hij mag dan nog jong zijn, aan ervaring heeft Alexander Heine bepaald geen gebrek. Hoe een verpleegkundestudent in 15 jaar tijd de Eredivisie van het ondernemerschap wist te behalen, en waarom hij zijn kennis nu met andere ondernemers gaat delen. 

 

Dat ondernemen vooral een kwestie van doen is, bewees Alexander Heine (1982) al op jonge leeftijd. We schrijven het jaar 2003 en de jonge verpleegkundestudent Alexander, net droog achter de oren, besloot dat hij best nog wel iets naast zijn studie kon doen om een extra centje te verdienen. Al zo lang hij zich kon heugen had hij interesse gehad voor ondernemers, dus hij besloot dat hij er net zo goed zelf één kon worden. Al snel handelde hij in van alles en nog wat: kleding, sieraden, speelgoed, lingerie, als hij er een markt voor zag, ging hij het verkopen.

 

Van je hobby je beroep…

Deze handel ging hem zo goed af, dat Alexander besloot ook zijn hobby’s – auto- en motorsport én reizen – in één businessmodel te gieten. Het werd een online reisbureau gespecialiseerd in reizen naar auto- en motorsportevenementen. Aanvankelijk verkocht hij nog hoofdzakelijk goedkope tripjes, maar naarmate zijn bedrijf bekender werd en groeide, werd ook de vraag naar luxe reizen op maat groter. Hij bleef innoveren en legde de lat steeds een beetje hoger, waardoor zijn bedrijf steeds succesvoller werd.

                                                                                                                              

                                                                          Alexander motorsport

Voor- én tegenspoed

Wie nu denkt dat Alexanders geschiedenis als ondernemer enkel wordt getekend door voorspoed en succes, komt bedrogen uit. De kredietcrisis, die in 2008 genadeloos toesloeg, ging ook aan zijn deur niet voorbij. Als ondernemer had hij de jaren daarvoor steeds meer risico genomen en steeds groter geïnvesteerd, waardoor hij door deze crisis in een vrije val terechtkwam. Hij verloor bijna alles: huis, bezittingen, geld en door alle ellende ook nog eens een deel van zichzelf.


Verliezen pakken

Alexander blikt nu op deze periode terug als een ‘harde reset’ binnen zijn ondernemersbestaan. Zijn bedrijven waren op sterven na dood en als hij weer de succesondernemer wilde worden die hij ooit was, zou hij helemaal opnieuw moeten beginnen. Dat deed hij dus maar, want ondernemerschap is ook: je verliezen pakken en weer doorgaan.

 

En… door!

Om de inkomensstroom weer op gang te brengen, ging hij aan de slag als verpleegkundige. Kwam zijn studie toch nog goed van pas! Met veel motivatie en een ijzeren doorzettingsvermogen verhuurde Alexander zichzelf als ZZP’er in de zorg. Zo kreeg hij de vraag of hij ook zorg kon bieden aan een jongere met sociale problemen. Deze rol bleek hem erg goed te liggen en bracht hem bovendien op een nieuw businessidee waarin hij zijn passie voor de zorg met zijn ondernemersgeest kon combineren. Alexander richtte een nieuw bedrijf op, dat woon- en ambulante begeleiding, beschermd wonen, ondersteuning en advies aan sociaal kwetsbare jongeren en volwassenen biedt.


Ondernemen in de zorg

Die combinatie van ondernemerschap en zorg bleek voor hem een schot in de roos. En omdat hij nu eenmaal niet graag achteroverleunt, nam hij in de jaren die volgden nog twee zorgbedrijven over: een zorgboerderij en een re-integratiebureau. Om ervoor te zorgen dat zijn drie bedrijven intern goed op elkaar zouden aansluiten, zodat ze elkaar zouden gaan versterken in hun succes, paste Alexander de inrichting van zijn organisatie flink aan. Zo wist hij zijn aankoop van het re-integratiebureau al in een jaar tijd terug te verdienen.

 

Serie-ondernemen 

Alexander was ‘back on track’ en had de smaak weer helemaal te pakken. Alles wat hij in de crisistijd had verloren, won hij langzaam maar zeker weer terug. Dat lukte hem trouwens niet alleen door zijn eigen drive als ondernemer, maar zeker ook door de hulp en adviezen van andere ondernemers. Alexander put veel energie en waarde uit het samenwerken met gelijkgestemden. Daarom richtte hij nog een aantal bedrijven op met ondernemers waarin hij veel vertrouwen heeft. Zo participeert hij nu in een detacheringsbureau, in een bedrijf dat netwerkevents organiseert, in een bedrijf dat particuliere ondersteuning aan huis biedt en in een bouw- en onderhoudsbedrijf. Ook zijn eigen online reisbureau heeft hij weer opgepakt.

 

Alexander gelukkig

              

Het geheim van succes

Bij elkaar opgeteld draaien de bedrijven van Alexander nu miljoenen euro’s aan omzet. Dat is volgens hem geen kwestie van geluk of toeval, maar simpelweg van goed ondernemerschap.

 

Een paar voorbeelden dan maar? Alexander stelt in zijn bedrijven altijd duidelijke kaders. Binnen die kaders krijgen zijn collega’s de maximale vrijheid om te handelen. Fouten maken mag. In plaats van deze af te straffen, worden fouten bespreekbaar gemaakt, waardoor iedereen ervan kan leren en de hele organisatie steeds beter wordt. Hij gelooft ook erg in zelforganiserende teams. En ook de pretfactor is natuurlijk ook belangrijk, want zonder lol geen vooruitgang. Dat betekent dat successen ook breed gevierd worden – zeer regelmatig een feestje dus!

 

Genoeg tijd voor jezelf

En ook zijn leefstijl is voor Alexander een belangrijke motor achter zijn succes. Zo maakt hij veel tijd vrij voor verdieping op onderwerpen als het brein, communicatie, voeding en mindfullness. De inzichten die hij hiermee opdoet, stellen hem in staat het maximale uit zichzelf te halen. Maar ook bij andere ondernemers, de uitblinkers van hun eigen vakgebieden, zoekt hij graag en vaak inspiratie. Tel daarbij op Alexanders onvermoeibare streven naar succes én naar zingeving, en je begrijpt een beetje waar hij nu staat: een leven als serie-ondernemer, waarin ruim voldoende tijd is voor ontspanning, verdieping en leuke dingen. Alexander werkt dan ook maar een paar dagen per week; alleen op momenten wanneer hem dit goed uitkomt.  

 

Dit wil jij toch ook?

  

Alexander coacht!

Heb jij hulp nodig om jouw ondernemingsidee in de markt te zetten? Dat treft! Alexander is namelijk weer een nieuw bedrijf begonnen; deze keer als business coach. Ondernemen én zorg zitten nu eenmaal in zijn DNA, dus hij helpt anderen maar wat graag verder in hun ondernemerschap. Dat doet hij door zijn kennis en ervaring te delen en hen te behoeden voor de fouten die hij zelf heeft gemaakt.

 

Door zijn ondernemerservaring is Alexander in staat om in zeer korte tijd in te schatten of jouw idee haalbaar is of niet. Als je businessidee inderdaad haalbaar is, weet hij bovendien welk stappenplan je het beste kunt volgen om het zo snel mogelijk jouw ondernemersdoelen te bereiken. Dus wil jij jouw eigen onderneming tot bloei brengen en kun je daarbij wel wat inzichten van een pro gebruiken? Alexander Heine helpt je graag!

Meer weten? Bestel dan mijn boek en/of cursus

De Relaxte Ondernemer

Boek


€ 15,-

Relaxed Leven en Ondernemen

Cursus

€ 147,-
Wij gebruiken cookies