12 januari 2021 
2 min. leestijd

Goede voornemens of leefstijl?

Beer alcohol free image

Goede voornemens

Het is weer januari. De maand van goede voornemens. Zelf doe ik er nooit echt aan. Als ik me iets voorneem dan doe ik het altijd meteen. Ik wacht niet tot januari. Maar als je wel goede voornemens hebt en je begint er mee dan is het wel een mooie manier om te onderzoeken of dit voor jou werkt. Het mooiste is als dit wel het geval is. Je kunt het dan aan je leefstijl toevoegen. Daar zit de echte winst. Of het nu om sporten of een dieet gaat maakt dan niet uit.

Een goede en gezonde leefstijl dat is waar het bij mij om gaat. Bij alles onderzoek ik of het wat voor mij is. En als dit het geval is hoe ik dit dan zo goed mogelijk in mijn leefstijl kan toevoegen of aanpassen.

Zo heb ik de afgelopen jaren al behoorlijk wat aanpassingen gedaan: stoppen met suiker, koud douchen, ademhalingsoefeningen, meditatie en meer. In mijn boek beschrijf ik dit uitgebreid.

 

Leefstijl

En toch ben ik voor het eerst in mijn leven ook in januari met iets begonnen: dagelijks een ijsbad. Ik ga hier – ook na januari – mee door en start hier mijn dag mee. Lees meer over de effecten hiervan in mijn blog over het ijsbad.

Een ander ding waar ik mee ben begonnen of, beter gezegd, gestopt: alcohol drinken. Ik heb dit gekoppeld aan de lockdownperiode. Met gesloten restaurants, geen feesten, wintersport of uitgebreide vrijdagmiddagborrels vond ik het een mooie periode om dit tijdelijk te stoppen. Zo is de verleiding minimaal en is het eenvoudig vol te houden. In ieder geval voor mij dan.

Waarbij het ijsbad een onderdeel van mijn leefstijl wordt, daar zal het wijntje wel weer terugkeren. Daarvoor vind ik het te lekker.

 

Goede voornemens of leefstijl: wat werkt voor jou?

Ben jij druk bezig met goede voornemens? Of sta je al op het punt te stoppen? Onderzoek dan vooral wat er bij jou wel werkt en neem dit over. En vind je het lastig? Soms moet je even door de zure appel heen bijten en gewoon doorgaan. Dan went het vanzelf. En als het echt niet werkt? Dan weet je dat ook en kun je het vervangen voor iets anders.

Wat je ook doet, heel veel succes ermee!

 

Vond je dit een leuke blog? Download dan hier mijn e-book met nog meer inspirerende tips/onderwerpen.

Reactie plaatsen