28 februari 2021 
2 min. leestijd

Cultuur & Personeel

Bedrijfscultuur

Wees het voorbeeld.

Bij ons in de bedrijven werken wij met gepassioneerde mensen. Het zijn de beste mensen in hun vakgebied en ze zijn ook nog eens het leukste.

De feestjes die we geven worden druk bezocht en zijn altijd gezellig. Hier hebben we vanaf dag 1 op geselecteerd. Om bij ons te werken moet je werk je passie zijn, je moet een A-player zijn, buiten de lijnen durven kleuren en veel eigenaarschap tonen. Voldoe je hier niet aan? Dank kun je beter een deurtje verder gaan.

Wat je ook wil neerzetten als cultuur: denk er over na. Past het bij je? En denk er om: jij bent het voorbeeld. Wees kritisch op jezelf. Als je wil dat mensen elkaar aanspreken: kan dit dan ook veilig? Of worden ze gestraft als ze kritisch zijn. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld fouten maken. Mag dit van jou of juist niet?

Heb je eenmaal een team naar jouw wens dan is het belangrijk om ze te behouden. Voor mij is mijn personeel mijn pot met goud. Zo zie ik ze en zo behandel ik ze. Ons verloop is daardoor zeer minimaal en de sfeer is goed. Hier steek ik veel van mijn tijd in: aandacht geven aan mijn medewerkers. Oprechte interesse tonen in ze – zowel zakelijk als privé – en zorgen dat ze als team blijven functioneren en denken.

Hoe bewaak je de cultuur als je meer personeel krijgt?

Als je bedrijf groeit is het belangrijk om de cultuur die je hebt opgebouwd en wenst te behouden in stand houdt. Hier zijn meerdere manieren voor.

Schrijf de kernwaarden op – als je dit nog niet had gedaan – die belangrijk zijn voor jouw bedrijf en de cultuur. Communiceer dit naar je medewerkers en maak dit bespreekbaar.

Selecteer nieuw personeel niet alleen op hun vaardigheden maar juist ook op deze kernwaarden. Als blijkt dat (nieuwe) medewerkers niet passen binnen je bedrijfscultuur schroom dan niet om afscheid van ze te nemen. Hoe vervelend dit ook kan zijn.

Betrek ook de mensen van het eerste uur erbij en geef ze de verantwoording om als ‘cultuurbeschermers’ te werken. Ze kunnen nieuw personeel op de juiste momenten voorzien van het goede voorbeeld en waardevolle inzichten (en leuke verhalen uit het verleden) .

En ook leuk … een paar leuke foto’s aan de wand die je cultuur goed weergeven helpt ook altijd en is ook nog eens leuk om te zien.

Vond je dit interessant? Meer weten? download dan mijn gratis e-book hier https://derelaxteondernemer.nl/e-book/

Reactie plaatsen